Ja kappas, taas valkoihoinen poltti itsensä auringossa. Tällä kertaa venematkalla Sihanoukvilleen.
Onpa hienoa olla taas takaisin mantereella! Ja varsinkin, kun ei oikein tiennyt päästäänkö saarelta takaisin Sihanoukvilleen päätymättä meren pohjaan! No eihän se merenkäynti loppujen lopuksi niin kovaa ollut mutta kyllähän se välillä aika hurjalta näytti. Ja ehkä siinä vähän oloa helpotti, kun katseli paikallisen laivahenkilökunnan leppoisaa asentoa kasvojen lihaksistossa.
Sihanoukvillen hyvistä kohteista olimme saaneet loistavat vinkit jo Koh Rongilla eräältä suomalaiselta, joka on asunut täällä jo pidemmän aikaa. Kiitos niistä vielä! Olisimme varmasti missanneet ainakin yhden erinomaisen hierontapaikan (Relax Massage), ravintolan (Holy Cow) ja paikallisen supermarketin ilman etukäteisopastusta! Toki monta muutakin paikkaa ja kyllähän se helpottaa paljon sopeutumista uuteen kaupunkiin, kun tietää mihin mennä ja missä voi liikkua mihin aikaan.

Saimme myös loistavan vinkin luotettavasta majoituksesta (The Small Hotel), joka on ruotsalaisomistuksessa oleva "pieni" ja sopivan budjetin hotelli downtownissa. Luotettavasta todellakin, koska kuulemaan mukaan täällä kannattaa aika tarkasta valita, mihin majoittuu ettei joudu ryöstetyksi esim. omistajien toimesta!

Sihanoukville kuitenkin tuntuu todella miellyttävältä paikkakunnalta! Mukavia ihmisiä, paljon ravintoloita, tarpeeksi tuk tuk-kuskeja. Kaupunki on myös sopivan kokoinen ja sopivan rauhallinen verrattuna etenkin Phnom Pehnin hälyyn ja meluun.

Luksusta on lisäksi nukkua mukavassa sängyssä tarvitsematta miettiä, mikä eläin mahtaa rapistella samassa huoneessa sinun kanssasi ja tuleeko se yöllä sänkyyn! Huomenna matka jatkuu kohti Siem Reapia ja Angkor Watia, joka tulee olemaan todennäköisesti reissun kohokohta! Päätimme "tienata" yhden päivän lisää ostamalla lentoliput! Liput maksoivat meiltä kahdelta yhteensä 170 €. Ei ollut vaikea valita matkustaako 1 tunnin lentokoneella vai ainakin 13 tuntia bussilla huonoja teitä...


Muistaakseni Sokos Hotellinkin huoneen ovissa on tällaset tarrat