Sihanoukvillestä siirryimme lentokoneella kaupunkiin, jossa pääsemme vierailemaan Ankor Watin temppeleillä. Siem Riep on yksi suosikkikaupungeistamme Kambodzassa. Sopivasti liikennettä ja paljon nähtävää. Luonnollisesti turistien myötä kaupungista löytyy paljon hyviä ravintoloita ja monenlaista majoitusta ja muita palveluita. Ensimmäisen kerran löysimme markkinat ja pari kauppaa, joista löytyi järkevää ostettavaa. Tähän asti ostosmahdollisuudet ovat olleet aika vähissä ja tuliaisiakin olisi kiva ostaa. Paras löytö kaupungissa oli The Blue Pumpkin kahvila! Ihan markkinoiden ja bub streetin lähettyvillä. Aivan ihania leivoksia ja kahveja. Hyvän kahvin ja herkkujen löytäminen on aina hieman työlästä ja monesti matkoilla turvaudummekin Snickers-patukkaan, kun sokerihammasta kolottaa.
Golden Mango toimi tukikohtanamme Siem Riepissä 


Lähdimme hotellilta seuraavana aamuna viideltä tuk tukilla kohti kuuluisia temppeleitä. Viileässä aamuilmassa kävelimme taskulamppujen kanssa kohti Angkor Watin temppeliä. Suurin osa ilmisistä, joita oli järjettömän paljon, jäivät muutaman sadan metrin päähän ikuistaakseen auringon noustessa näkyvän silhuetin. Päivän hienoin kokemus oli kuitenkin mennä pimeän temppelin sisälle ja tutkia seinäkaiverruksia taskulampulla, kun temppelin sisällä sai olla lähes yksin. Olimme vuokranneet tuk tukin kuskeineen koko päiväksi ja aikamme ihmeteltyämme lähdimme ajelemaan seuraavaan Angkor Thom- temppeliin.

Kiersimme pienen kierroksen kuudessa tunnissa ja kuskimme naureskeli, että olemme nopeita. Kävimme neljässä temppelissä ja heti auringon nousun jälkeen hienojen temppelien loisto ja mielenkiintoisuus alkoi hieman hiipua, kun venäläiset ja japanilaiset turistimassat valtasivat alueet. Raivostuttavaa kun itse yrität kunnioittaa sääntöjä puhumalla hiljaa ja pukeutumalla oikein, niin suurin osa muista puhuu lujaa ja taukoamatta ja väärin pukeutuneena. Ihmettelen miksei käytökseen puututa millään lailla. Kaupustelijat eivät myöskään kuuluisi temppelin raunioihin, mutta niin vain rättikauppiasta ja taulun myyjää on joka rauniolla. Kaikesta huolimatta suosittelen tutustumaan Angkorin alueeseen.Huomaatko kiveen piilotetun hymyn?