Jos on saapunut pimeän aikaan uuteen maahan ensimmäisen aamun auringon nousussa on erityinen oma viehätyksensä, kun maisemat näkee ensimmäisen kerran. Istuskelin aamulla meidän omalla terassilla ja kuuntelin lintujen viserrystä ja katselin pikkuhiljaa näkyviin tulevia vuoria. Aamulla ilmakin on vielä ihanan viileä ja raikas.


Edellisenä iltana kone laskeutui yhdeksän aikaan tänne Teneriffalle ja lentokentältä hyppäsimme vuokra-auton kyytiin. Oltiinhan me toki varattu pieni auto, koska se oli halvempaa eikä veisi paljon bensaa, mutta meidän kotteroon ei mahtunut edes kaikki matkalaukut takaluukkuun. Isoin laukku pääsi Utin viereen vänkärin paikalle ja me neidit istuimme takapenkillä. Utti oli katsonut reitin Suomessa netistä ja ilman karttaa onnistui suunnistamaan hotelliimme Los Cristianoksessa muistin varassa, mikä hämmästyttää mua vieläkin. Onhan se toki koko ikänsä harrastanut suunnistusta. Keskiyöllä nukkumajärjestelyt oli saatu hoidettua ja pääsimme vihdoin nukkumaan.

Ensimmäinen lomapäivä aloitettiin paikallisen Prisman metsästyksellä ja moottoritien varresta löysimmekin supermarketin, josta saimme tarvittavat aamupalavärkit, eväät ja vedet. Paikalliset marketit ovat aina lystikkäitä paikkoja. Hyllytolkulla outoja ruokia ja uusia makuja. Kahvimaito valitaan sen mukaan missä purkissa on lehmän kuva ja muuten tuotteet valitaan fiilispohjalla ja arvaamalla. Eväiden kanssa suuntasimme rannalle ja loppu päivä kuluikin maaten rannalla ja hotellin uima-altaalla. Ilma ei ollut niin lämmin kun olimme ajatelleet ja välillä tuli kylmä, kun aurinko meni pilveen.


 

                             PS. Luulen vähän ettei Suomessa hyväksyttäisi sellaista kahvi-
                             pakettia kaupan hyllylle, jossa on kuva tummaihoisesta tarjoilemassa
                             kahvia...

 
Better call Saul

 
Los Cristianoksen ranta ei ole kaunein, jossa ollaan oltu. Vesikin oli jääkylmää.

Vanhemman väestön suosikki pallopeli 

 Vihdoin! Espanjalaisia tapaksia!

Jälkkäriksi churroja suklaaseen dipattuna