Skootterien selässä auringon porottaessa kuumasti pilvettömältä taivaalta ajoimme ympäri Khao Lakia ja kävimme vilvoittelemassa eri rannoilla. Tässä pieni yhteenveto.

KHUK KHAK

Ajoimme rannalle pienen kylän halki ja pitkin metsäpolkuja, jolla näimme vesipuhveleita (tai lehmiä) vilvoittelemassa lammessa. Kohta jonne polku päättyi johti lähes autiolle rannalle. Kaukana pohjoisessa ja etelässä näkyi resortteja, mutta siinä kohdassa oli autiota. Rantavesi oli samea hiekasta isojen aaltojen takia. Sileä hiekkapohja tuntui kuitenkin mukavalta varpaiden välissä.
PAKWEEB (White Sand Beach)

Tällä rannalla oli selvästi kirkkain ja turkoosein vesi ja ranta syveni aika nopeasti. Meren pohja oli täynnä pientä koralli- ja simpukkamurua, joka ei tosin haitannut. Rannan tuntumassa oli kalliin oloisia resortteja, joissa ruotsalaiset makasivat aurinkotuoleissaan pellavapäisten lasten telmiessä vedessä.

BANG NIANG

Pohjoispäässä rantaa on autiompaa ja siellä näytti olevan pari luksusresorttia. Kun kahlaa laguunin yli kohti etelämpää voi rennosti heittää uimakamppeet niskaan ja pulahtaa aaltoihin. 
NANG THONG

Nang Thong beach on meidän suosikki. Pelkästään jo maisemien takia, jotka eroavat muista rannoista. Ranta on etelämmässä ja lähempänä Lamrun luonnonpuistoa. Vehreä metsä kohoaa rannan toisessa reunassa ja toisella puolella on kallio, jonka päällä on jonkilainen majakka. Ruuhkaa ei ole tälläkään rannalla ja rantaravintolassa voi upottaa varpaat hiekkaan samalla, kun syö thaiherkkuja. Jos on Mohin Tara - hotellin asiakas saa veloituksetta käyttää rantatuoleja ja hotelli tarjoaa ilmaisen edes takaisen kuljetuksen rannalle.SMALL SANDY BEACH

Rannalle päästäkseen on nähtävä hieman vaivaa ja maksettava pieni sisäänpääsymaksu. Noin puolentunnin kävely kuuman kosteassa metsässä polkuja pitkin kannattaa, sillä perillä odottaa pieni paratiisiranta. Rannalla on valkoisin hiekka ja upea vehreä maisema. Ajankuluksi voi seurata pieniä rapuja, kun ne kaivautuvat hiekkaan. Yhdestä kojusta voi ostaa juotavaa ja syötävää. Huomasin että tällä rannalla tunnelma oli seesteisin. Vaikutti siltä ettei kukaan puhunut mitään vaan kaikki nauttivat hiljaisuudessa rannan kauneudesta.