Aloitin vuoden 2017 henkseleitä paukutellen. Ajattelin viettää Suomi100 -teemaisen vuoden osallistumalla juhlavuoden tapahtumiin, hiihtää 100 kilometriä ja kirjoittaa ylös 100 asiaa, miksi arvostan Suomea ja suomalaisuutta. Joulukuussa oli kuitenkin myönnettävä, että ainut tapahtuma johon osallistuin vuoden aikana oli sisäsuunnistustapahtuma Seinäjoella, hiihdin vain 25 km enkä saanut listattua 100 asiaa Suomesta. Teksti on edelleen raakileena blogin uumenissa muistuttamassa saamattomuudestani.


Alkuvuodesta arvuuttelin tulevaa matkakohdetta kuvavihjeiden avulla. Sain mieheltäni lahjaksi matkan Kööpenhaminaan ja ennen reissua sain vain kuvavihjeitä tulevasta kohteesta. Rakastuin kaupunkiin totaalisesti, varsinkin Bjarke Ingelsin suunnittelemiin kerrostaloihin ja ravintolatarjontaan


Tuon viikonloppureissun aikoihin helmikuussa huomasin olevani väsynyt työelämässä ja arjessa, mutten ymmärtänyt itse tilanteen vakavuutta. Huhtikuussa lääkäri määräsi minut lopulta pitkälle sairaslomalle työuupumuksen takia ja olin 8 kuukautta "out of the office".


Tilanne oli uusi, hämmentävä ja raskas ja kotona istumisen sijaan päätin ottaa lomaa sairaslomastani reissaamalla yksin Kööpenhaminaan, joka tuntui jo tutulta. Siellä sain vähän etäisyyttä kaikkeen ja sain elää muutaman päivän turistina, voimautua ja käydä paikallisella salilla joogailemassa ja herkutella ravintoloissa. Matkan jälkeen tuntui hyvältä uskaltaa kirjoittaa sairaslomasta tänne blogiin.


Samaan aikaan sairasloman kanssa suunnittelin tulevia kesähäitä rakkaan Kartanlukijani kanssa. Oli oikeastaan hyvä, että mielessä pyöri muutakin, kuin sairasloma ja työhön paluu. Vaikka välillä mekon sovitus menikin itkuisissa tunnelmissa juhlat Etelä-Pohjanmaalla vanhalla juna-aseman makasiinilla kuitenkin sujuivat upeasti.


Heti häiden jälkeen suuntasimme häämatkalle Ukrainaan loikoilemaan rannalle Odessaan. Ensimmäisenä aamuna ylimääräinen silmäpari tuijotti meitä hievahtamatta samalla, kun nautimme aamupalaa. Ukrainassa ihmettelimme myös autiota Prypjatin kaupunkia lähellä Chernobylin ydinvoimalaa ja tutustuimme kauniiseen Kiovaan.


Syksyllä oli aika tehdä päätöksiä ja sairasloman päätyttyä päätin irtisanoa itseni ja etsiä kevyempää työtä, jotta saisin minimoitua riskin uupua uudelleen. Olin onnekas, kun pääsin takaisin myyjäksi vaateliikkeeseen, jossa olen ollut yli 10 vuotta sitten opiskeluaikana töissä. Ennen uuden työn alkua kalenterissa oli muutama tyhjä viikko ja niin päädyin pariksi viikoksi Intiaan hyvän ystäväni ja tämän intialaisen miehen vieraaksi. Menomatkalla vietin yhden yön ja päivän Dohassa, Qatarin pääkaupungissa, paahtavassa helteessä kävellen pitkin autiota kaupunkia.


En odottanut Intialta mitään. Olin menossa ystäväni luokse kylään ilman ennakkoajatuksia tai odotuksia Intiasta. Olin avoinna kaikelle uudelle. Elettiin lokakuuta ja turistikausi ei ollut vielä alkanut ja Goa, Hampi, intialainen ruoka ja ihmiset veivät totaalisesti sydämeni. Näistä kirjoitan lisää blogiin lähiaikoina.


Vuosi 2017 oli itselleni poikkeuksellinen ja ikimuistoinen enkä halua unohtaa sitä koskaan. Siihen mahtui niin suuri kirjo erilaisia tunteita, fyysisiä olotiloja, tapahtumia ja matkoja, etten voi olla kuin kiitollinen kaikesta. Kaikki vuoden aikana kokemani on vienyt minua eteenpäin ja olen taas oppinut itsesti ja kehostani lisää. Pisteenä iin päälle saimme kauan myynnissä olleen asuntomme vihdoin myytyä vuoden lopussa ja vuosi vaihtuukin sitten mukavasti pahvilaatikoiden keskellä pakaten. 


Tervetuloa vuosi 2018, olethan minulle hellä. 


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka tammikuun teemana on reissuvuosi 2017. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Instagram tiliäni @laaksolaan pääsee seuraamaan täältä

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.