Reinikaisen tuulilasi on täynnä löylyn piiskaamaa suomipojan nahkaa ja V6 moottorista tehty kiuas auton perällä herättää kunnioitusta ja ihailua saunojien keskuudessa. Huhujen mukaan nyt istutaan sauna-ajojen parhaissa löylyissä. Lisämausteen hikoiluun antaa radiohitit, jotka soivat bensakanisterista tehdystä kaiuttimesta.


Persoonallinen kesätapahtuma Etelä-Pohjanmaan Teuvalla kerää liikuteltavat mobiilisaunat kaiken kansan testattaviksi viikonlopun ajaksi. Saunomaan voi istahtaa esimerkiksi bussiin, asuntovaunuun, puimuriin, autoon tai vaikkapa kasvihuoneeseen. Koko perheen tapahtumassa on ohjelmaa pitkin päivää ja tietenkin vapaata saunomista. Vaikka alkoholin tuominen alueelle on kielletty, näyttää saunakansa olevan hieman maistissa, kun löylyttelemme lauantai-iltana.


Puimurin löylyt ovat lempeät, mutta tulijoita vihdotaan harvaksi kuluneella vihdalla. Siinä iskuja vastaanottaessani selkään kiitän suomalaista saunakulttuuria. Sauna on paikka, jossa vaatteiden lisäksi riisutaan kansalaisuus, uskonto ja asema. Lauteilla olemme kaikki ystäviä, vihdomme toisiamme ja jutustelemme saunakulttuurista. Puimurissa tunnelma on parhaimmillaan. 


Volvosta kuoriutunut Haamufarkku vaatii notkeutta löylyihin mielivältä, mutta ylös lauteille päästessään ei voi kuin hymyillä. Saksalaisen hevirokin tahdissa ei tule toiste löylyteltyä näin makeasti - paitsi taas ensi vuonna Sauna-ajoissa.

Valitsemme viidestäkymmenestä saunasta kymmenen mieluisinta, saunomme itsemme punaisiksi ja pulahdamme muutaman kerran läheiseen lampeen viilentymään. Tämä on ehdottomasti Suomen paras kesätapahtuma.