Opin pari viikkoa sitten, että on olemassa erityistä iholiimaa, jolla voi liimata itseensä vaikka karkkeja kiinni. Aika kätevää. Opin myös, että mulle vois sopia tummanpunainen huulipuna, tosin arkikäytössä ilman nomparelleja. (Kuvan otti Anna Keskivinkka, ihana koulukaverini)

Olen oppinut viimeisen puolen vuoden aikana valtavasti uusia asioita mm. media-alan koulutuksen myötä, mutta vielä olisi pääkopassa tilaa esimerkiksi seuraaville:

10 asiaa, jotka haluaisin oppia

1. Leipomaan kuohkeita sämpylöitä, jotka eivät heti jäähtymisen jälkeen muutu sementiksi.

2. Sukeltamaan, jotta pääsisin pinnan alle tutustumaan värikkääseen ja kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan. Kerran snorklatessa näin värikkään ison kalan ja puhkesin melkein kyyneliin sen kauneudesta. 

3. Puhumaan espanjaa, koska se helpottaisi matkustamista esimerkiksi Etelä-Amerikassa. Hola!

4. Kutomaan villasukkia. Inhosin ala-asteella käsitöitä enkä koskaan oppinut kutomaan. Puukäsitöistä sen sijaan nautin kovasti.

5. Hallitsemaan paremmin tunteideni ääripäitä. Ylikierroksille ajavaa innostusta ja niskalihaksia joskus kiristävää ärsytystä. Milloin siitä syystä, että tie on liian liukas kävellä tai siitä, että ihmiset eivät ole ihmisiä toisilleen.

6. Tekemään itse sähkö- ja putkityöt. Keittiöremontin teko tulisi vain niin paljon halvemmaksi!

7. Sijoittamaan vähäiset varani järkevästi, jotta vanhana olisi sukanvarressa valuuttaa.

8. Hallitsemaan graafisia elementtejä ja saada ne kieppumaan tietokoneen ruudulla, kuten haluan. Siitä olisi valtava etu videoiden teossa, kun osaisin animoida.

9. Kurinalaisuutta. Aamujooga joka aamu ja enemmän kasviksia saisivat mut voimaan niin paljon paremmin, mutta ote pääsee aina lipsumaan.

10. Olemaan paras versio itsestäni. Itselleni, lapsille, miehelleni, ystäville ja perheelle.

Vaikka en koskaan oppisi mitään näistä, olen silti tyytyväinen elämääni. Se yllättää minut aina ja saa tuntemaan voimakkaasti.

Mitä sinä haluaisit oppia?